České asociace založily Národní organizaci pro ověřování pravosti léčiv

České asociace založily Národní organizaci pro ověřování pravosti léčiv

Dne 13. února 2017 byla podepsáním stanov založena Česká organizace pro ověřování pravosti léčiv (CZMVO). Jejím členy jsou sdružení zastupující paralelní obchodníky (AEDL),...

Dne 13. února 2017 byla podepsáním stanov založena Česká organizace pro ověřování pravosti léčiv (CZMVO). Jejím členy jsou sdružení zastupující paralelní obchodníky (AEDL), inovativní farmaprůmysl (AIFP), distributory (AVEL), generický farmaprůmysl (ČAFF) a lékárníky (ČLnK), jejichž zástupci byli zároveň nominováni do představenstva. Místa v představenstvu má rezervována rovněž SÚKL, nicméně ten se v této fázi do organizace nezapojil. Současně byl založen neformální poradní orgán – skupina expertů rekrutovaná z dobrovolníků několika výrobců, kteří mají znalosti v jednotlivých oblastech (IT, distribuce, legislativa ap.). Příští týden se zástupci CZMVO setkají se zástupci SÚKL, který by měl sdělit své požadavky na označení balení léčiv.

Organizace rovněž vypíše zakázku pro dodavatele IT Blueprint systému (mezi ověřené patří Aegate, Arvato a Solidsoft). Po vyhodnocení nabídek a výběru dodavatele následně začne s přípravou pilotního projektu v ČR s několika lékárnami, distributory a výrobci.

Zdroj textu: APATYKÁŘ®

Zdroj obrázků: Pixabay